WeCreativez WhatsApp Support
Merhaba! Doktorumuz Sorularınızı Bekliyor
Size Nasıl Yardımcı olabiliriz

Ozon Sık Sorulan Sorular

Ozon, Hacamat, Tıbbi Sülük

Ozon Terapi Sıkça Sorulanlar

Ozon Sık Sorulan Sorular

Ozon alternatif bir tedavi yöntemi midir?: Ozon Sık Sorulan Sorular Ozon tedavisi gelişmiş Batı ülkelerinden kaynak olmasına rağmen (Almanya ve İtalya) Batı tıbbının önerdiği alışılagelmiş ilaçlardan farklı bir etki mekanizmasına sahiptir. Ozon tedavisi insan vücuduna bilinen bir ilaç vermek yerine, vücudun kendi iç dinamiklerini harekete geçiren bir tedavi yöntemidir. Yıllardır insan vücuduna “balık-ilaç” vererek yapılan tedavilerin aksine vücuttaki hastalık yapıcı temel sorunları ona “balık tutmayı öğreterek” ya da “fark edemediği sorunları ona fark ettirerek” hastalıklarla vücudun savaşmasını destekleyen bir tedavi yöntemidir. Bu nedenle ozon tedavisi tıbba alternatif değil, tamamlayıcı ya da daha doğru bir ifade ile “holistik-bütünleyici” bir tedavi yöntemidir. Etki mekanizması ve vücutta aktive ettiği sistemler son dönemde yapılan deneysel ve klinik çalışmalarla ortaya konmuştur.

 

Ozon güvenilir bir tedavi yöntemi midir? Ozon Sık Sorulan Sorular 

Son otuz yıl içerisinde ozon tedavisi Avrupa’da milyonlarca kez uygulanmıştır. Ozon tedavisinin tıbbi temellerini ortaya koyan en önemli bilim insanlarından bir tanesi olan Dr. Velio Bocci bir milyondan fazla major otohemoterapi uyguladığını ve hemen hiçbir

yan etki ile karşılaşmadığını bildirmiştir. Ozon tedavisi ile ilgili yan etkilerin çoğu tedavinin kendisi ile değil uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken asepsi-antisepsi kurallarına tam olarak uyulmayışı, kan alınan yerde ortaya çıkan lokal sorunlar ve nadir görülen sitrat alerjisi ile ilgilidir. Ozon tedavisinin gerekli eğitimi almış tıp doktorları tarafından yapılması çok önemlidir. Hastaların bilmesi gereken, ozon tedavide kullanılan setlerin “tek kullanımlık” olduğudur. Ancak güvenilir ve ozona dayanıklı malzemelerin kullanıldığını hastanın bilmesi beklenmez. Bu nedenle ozon tedavisini uygulayacak hekimin güvenilir olması dikkate alınmalıdır. Damar yolunun açılmadan önce gerekli cilt temizliğinin yapılması (antiseptik uygulanması) ve uygulama bittikten sonra damara girilen bölgenin uygun şekilde kapatılmasına dikkat edilmelidir.

Ozon tedavisi zayıflamak amacı ile kullanılabilir mi? Ozon Sık Sorulan Sorular 

Ozon tedavisi insan vücudunu alarma geçiren bir aşılama yöntemi olarak kabul edilebilir. Metabolizmayı hızlandırdığı ve yağdan elde edilen enerji miktarını artırdığı bilinmektedir. Bununla birlikte sadece ozon tedavisi alarak zayıflama beklenmemelidir. Uygun bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte uygulanacak haftalık ozon tedavileri ortalama üç ay içerisinde (10-12 major otohemoterapi) yağ kaybını büyük oranda kolaylaştırır. Kan şekerinin düzenlenmesi, ozon uygulanan bireylerde ortaya çıkan iyilik hali, iştahın daha kolay kontrol edilmesi, sabah yorgunluklarının azalması ve hareketlilik artışı kilo verilmesini kolaylaştırmaktadır. Özellikle metabolizması yavaş, çok kolay kilo alan ve vermekte zorlanan kişilerde ozon tedavisi ideal vücut ağırlığının sağlanması ve korunmasında en büyük yardımcılardan bir tanesidir.

Ozon tedavisi sellülit gibi cilt bozukluklarına etki eder mi? Ozon Sık Sorulan Sorular 

Sellülitin en önemli nedeni deri ve deri altı dokunun bozulmuş kan dolaşımıdır. Özellikle bayanlarda kalça, baldır ve göbek bölgesinde biriken yağlar sellülit oluşmasını hızlandırır. Yağ dokusunun kan dolaşımı diğer dokulara göre daha azdır ve cildin esnekliğinden dolayı buradaki damarlar baskı altındadır. Ozon tedavisi vücudun neresinde olursa olsun, dolaşımı düzenler ve dokuların damarlarını destekler. Bu etkiden cilt altı yağ dokusunu da yararlanır ve ozon tedavisi ile cildin dolaşımı anlamlı düzeyde düzelir. Ozon tedavisinin bu yararlı etkilerine kilo verdirici etkisi de büyük katkı sağlar.

Parkinson, Alzheimer ve bunama gibi hastalıklarda ozon tedavisinin yararı var mıdır?

Yapılan deneysel ve klinik çalışmalar ozon tedavisinin bu tür nörolojik hastalıklarda hastalara büyük destek olabileceği ortaya çıkmıştır. Felç geçirmiş ve beyninin belirli bölgelerindeki nöronları çalışamaz hale gelmiş hastalarda da fonksiyonunu tam kaybetmemiş sinir hücrelerinin yeniden görev yapmasına yardımcı olabileceği düşünülmektedir. İnsan sinir hücreleri diğer pek çok hücreden farklı olarak yenilenmezler. Bu nedenle mevcut hücrelerin desteklenmesi hastalıkl

arla mücadele etmede çok önemlidir. Ozon tedavisi özellikle oksidatif hasara uğramış sinir hücrelerinin yeniden sinyal üretmesine yardımcı olarak hastaların kaybettikleri fonksiyonları yeniden kazanmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, ozon tedavisi depresyon gibi sinir hücrelerinin desteklenmesi gereken durumlarda da büyük yararlar sağlamaktadır. Bu konu ile ilgili olarak ozon tedavisi konusunda uzman hekimlere danışılmalıdır.

Ozon tedavisi cinsel sorunların giderilmesi için kullanılır mı? Ozon Sık Sorulan Sorular 

Gerek şeker hastalığına gerekse depresyona bağlı isteksizlik durumlarında ozon tedavisinin kişilere büyük yararı olduğu bilinmektedir. Henüz yeterli klinik çalışma olmamasına rağmen, özellikle duygu durum bozuklukları, depresyon ve sosyal sorunlardan kaynaklanan cinsel soğuklukta önemli bir yardımcı tedavi yöntemidir.

Ozon tedavisi ne kadar sürer, sıklığı nasıldır ve toplam ne kadar ozon tedavisi alınmalıdır? Ozon Sık Sorulan Sorular 

Major tedavi uygulaması 20-30 dk, minor tedavi uygulaması bir dakika kadar sürmektedir. Hangi tür uygulamanın ne kadar süre ile tatbik edileceği hekiminizin takdirindedir. Kür olarak kabul edilen tedavi seansları yaklaşık 10-12 seans sürmekte ve 2-3 aylık bir dönemi kapsamaktadır. Diyabetik ayak, dolaşım bozukluğu ve nörolojik hastalıklarda iyileşme haline paralel olarak farklı kürler önerilebilir. Özellikle otoimmun hastalıklarda önerilen minor otohemoterapi 15-30 günlük aralıklarla uzun süre devam edebilir.

Sağlıklı bireyler ozon tedavisi alabilir mi, alırsa ne tür etkiler ortaya çıkar? Ozon Sık Sorulan Sorular

“Merak ettiğiniz tüm soruların cevabını yorum yazarak bulabilirsiniz. Yorumlarınıza en kısa sürede cevap verilecektir.”

SCROLL UP