İÇİNDEKİLER
Hacamattan önce
Hacamat öncesi ve sonrası nelere dikkat etmeli?Hacamat aç karnına yapılır; Takribi 3 saat öncesi yeme içme bırakılır.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur.
Hacamatın aç karnına yapılmasının nedeni; aç iken kandaki total yağ ve glikoz oranını ve diğer zararlı maddeler düşük düzeyde bulunmaktadır. bu durumda kalp, karaciğer ve böbrekler daha aktiflerdir. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksit maddeleri temizlemek zorlaşır. Hatta zararlı bile olur.
Çünkü; tokluk halinde kan, karın boşluğunda göllendiği için hayati merkezlerimiz olan beyin ve kalbin beslenmesi zayıflamıştır. Böyle durumlarda hacamat yapılınca beyne, kalbe ve diğer hayati hormon ve enzim yapan bezlere giden kan hacmi iyice düşerek, felç, enfarktüs gibi kalıcı rahatsızlıkların çıkmasına neden olur.
Asgari 24 saat öncesinden hayvansal gıda alınmaz.
Zira hayvansal gıdalar protein ihtiva eder, kanı koyulaştırı. Hayvansal perhize dikkat edilerek yapılan hacamat daha faydalıdır.
Olaki unutup bir dilim peynir veya bir lokma et yenildiyse sorun değil, bir yemek kaşığı zeytinyağı sirke zeytinyağı karışımı içilirse hayvansal gıdanın etkisi nötürleşir. Hacamat öncesi ve sonrası nelere dikkat etmeli?
24 saat öncesinden cima yapılmaması iyidir.
Cima stresi azaltır ama aynı zamanda da kan dolaşımını yavaşlatır. Kan dolaşımı zayıf olursa hacamat dan istenilen fayda alınmaz. Bu nedenle hacamat dan önce cima yapılmaması daha iyidir.
Hacamattan sonra
Asgari iki saat kadar bir şey yenilmemelidir. Hacamattan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır.
48 saat cima yapılmaması hacamatın faydasını artırır.
Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır. Zira her iki gıdanın ortak özelliği damar açıcı olmasıdır.
Hayvansal gıdaların hemen hepsinde protein olup kan dolaşım hızını yavaşlatır. Bu nedenle asgari 24 saat öncesi mümkünse 48 veya 72 saat öncesi hayvansal gıda perhizi yapılır. Hacamat öncesi ve sonrası nelere dikkat etmeli?
Hacamat sonrası banyo yapılır mı?
Hadisi Şerif No 3801; Resulullah, dört şeyden dolayı guslederlerdi: “Cenabet, cuma, hacamat, ölü yıkamak.”
Değerli arkadaşlar Hadisi Şerifte görüldüğü gibi hacamat sonrası gusül abdesti almak hacamatın sünnetlerinden birisidir.
Biz bu hadisi şerife dayanaraktan hacamat tedavisi uyguladığımız binlerce hastamıza hacamattan 2-3 saat sonra banyoya girmelerini tavsiye etmişizdir ve hiçbir şekilde kötü sonuçla karşılaşmadık. Zaten banyoda kullandığımız su içtiğimiz suyun aynısıdır. Yeter ki su temiz olsun.
Hacamat sonrası metabolizma yeniden düzenlendiği ve bununla beraber tıkanan damarlar açıldığından dolayı vcutta terlemede artma gözlemlenebilir. Buradaki Terleme bir hastalık bulgusu olarak değerlendirilmemelidir. Tam tersine vücudumuzu temizleyen arınma yöntemlerinden birdir. Hacamat sonrasında genellikle birinci seansın ardından iştahtahınızda artış gözlemlenebilir, ikinci seansın ardından ise iştahtahınızda azalış görülebilir.
Hızlı doymanızın sebebi beyinizde tokluk merkezinin algılama kalitesinin artmasıdır. Hacamat sonrası anksiyete bozukluğu, stres bozukluğu ve depresyon görülen kişilerin bulgularında ciddi iyileşmeler görülür.
Hacamat sonrası bazı insanlarda kısa zamanlı düşük seviyede ateş yükselmesi gözlemlenebilir. Bu enfeksiyona bağlı rahatsızlık veren bir ateş değildir. Hacamatın tedavisinin diğer bir etkisi bir kaç gün sıklıkla idrara çıkma durumu olabilir. Böyle bir durumun vücuttaki pisliğin ve ödemin atılması ile kaynaklarda belirtilmektedir. Hacamat sonrası bir diğer farkedilen değişim ise kötü ter kokusunda önemli düzeyde azalma, dahası ter kokusunun tamamen geçmesi de Söz konusudur. Ayrıca hacamat sonrasında cildinizin renginde de farkedilebilir düzelmeler ve parlaklıklar gözlemlenir.
Not:
A) Hacamattan sonra deniz, akarsu, göl gibi yerlere 2-3 gün girilmez. Mikrop kapma ihtimali vardır.
B) Sülük tedavisinden sonra 2 gün banyoya girilmez çünkü hacamat ve sülük tedavisi çok farklı şeylerdir.
Iyi aksamlar doktor bey bende boyun fitigi ve duzlesme var 2gundur çok ağrı yapıyor. Hayatımda hiç hacemat yaptırmadım.yaptirmak istiyorum ama korkuyorum. Bu konu ile ilgili düşünceniz nedir
Kovit tedavisi sırasında Kortizon kullanımına bağlı. Ayak kalça kemiğimde femur başı avasküler nekroz hastalığı oldu hacamat faydalı Mıdır hangi bölge
Diz kapaklarımdan ve tam arkasından hacamat yaptırdım .önceden yorgunluktan ağrıyan ayaklarım şimdi kas yırtılmış gibi ağırıyor sağ ayağım ne kıvırıp oturtabiliyorum ne de normal yürüyebiliyorum.geçer dediler ama 2 aydır geçmedi